Blues Challenge 2015
by on april 28, 2015 in Berichten

Na een hele drukke december maand met 10 optredens en veel werk op kantoor, was het in januari opeens rustiger en kon ik verder met de opzet van een bluesbandje. Dat ben ik al een hele tijd van plan. Natuurlijk speel ik al vrij veel blues of bluesachtige muziek, maar ik ben van plan om net als de grote gitaristen ook de lead te gaan zingen. Dat is een totaal nieuwe uitdaging. Ik heb al bijna een heel album bij elkaar geschreven, maar het kwam er steeds niet van om het echt op te pakken. Nu dus uiteindelijk toch. Het is begonnen met het idee om lekker te gaan spelen in de diverse blues cafes, maar zo kwam ik op het spoor van de Blues Challenge. Ik kende het bestaan daarvan niet eens en ik ben ook helemaal geen voorstander van wedstrijden in de muziek. Maar door deelname krijgt het idee veel meer momentum en kunnen we toewerken naar een concreet doel, namelijk het halen van de voorronden. De dealline is 1 juni a.s. Daarvoor moeten ik een aantal opnamen insturen, en een aantal YouTube video’s.Op 14 mei gaan we de studio in, maet Maarten Bakker (bas), Hans de Wild (hammond) en Peter Weissink (drums). Youtube opnamen ga ik maken van een live optreden in mei met Saskia Laroo in Cafe Alto. Best spannend!

2014 JamSession © All rights reserved.