Mijn Band

chitchat-001 copy

De band speelt in de traditie van de grote blueshelden, maar met een eigen nieuw repertoire dat geschreven is door Maarten Russchen. Blues & Roots, met een flinke dosis Jazz en Funk. Kenmerkend voor de band is dat de bandleden de lat hoog leggen en een eigen geluid zoeken met veel ruimte voor improvisatie. Na de oprichting in 2016 is de single “Better Pack Your Bags” uitgebracht. De band heeft inmiddels op diverse kleine clubs in het land gestaan en heeft in 2017 de stap gemaakt naar wat grotere podia en festivals. De band stond in 2017 in de finale van de Dutch Blues Challenge.

In 2017 is de EP “A Matter Of Perspective” uitgebracht, die is opgenomen in de fameuze Wisseloord Studio’s. Maart 2018 is het Album Straight Line uitgebracht. Bluesmagazine:

“Na een prima EP heeft de Maarten Russchen Band een uitstekend album uitgebracht waarop de blues op inventieve wijze samengaat met de jazz en Steely Dan invloeden.”

“Het verhaal van Maarten Russchen mag nu toch wel bekend zijn. Een gitarist uit Amersfoort met zijn wortels in de jazz. Hij kreeg les van Wim Overgaauw, speelde vaak mee met het Metropool Orkest en besloot daarna als advocaat door te gaan. Gelukkig voor ons heeft hij de muziek toch weer opgepakt. Na een verleden jaar verschenen EP is er nu een volwaardig album van de Maarten Russchen Band.”

“En dat is ook echt een band. Niet een gitarist met zijn band, nee, een hecht op elkaar ingespeelde band”

In 2019 wordt verder gewerkt aan een nieuw album. Dit tweede album heeft als werktitel “Sad Songs About The Law” en zal songs bevatten over onrecht en het verval van de rechtstaat. Het nieuwe werk zal naar verwachting een meer akoestische sound krijgen. Nieuw in de band is Herman Onnen, die als gitarist/zanger en producer een belangrijke aanwinst is.

Maarten Russchen – Gitaar en zang
Herman Onnen – Gitaar en backing vocals
Peter Weissink – Drums
Maarten Bakker – Bas

2014 JamSession © All rights reserved.