Gitaarles

Ik geef gitaarles in de Studio van Rumble Dum Dum in De Nieuwe Stad, een creatieve broedplaats in Amersfoort waar ook Poppodium Fluor is gevestigd. Is Amerfoort te ver weg voor je, dan kan ik je via Skype of Facetime lesgeven.

Het is belangrijk om niet alleen te werken aan je techniek als gitarist, maar om ook te werken aan harmonieleer en het ontwikkelen van je gehoor. Goede muzikanten hebben een ver doorontwikkeld gehoor. Voor goed samenspelen in een band moet je leren luisteren naar wat je medemuzikanten in de band doen, om daarop te kunnen reageren.

Eerst probeer ik jouw muzikale doelen vast te stellen, om daarna te kijken wat nodig is om daar te komen. Vaak is dat een combinatie van techniek, theorie en gehoortraining. Daaraan voeg jij je eigen creativiteit toe. Zo kan je je muzikaal verder ontwikkelen. Ik probeer je stukken aan te reiken die je leuk vindt om te spelen, en die je verder helpen in je ontwikkeling.

Meestal probeer ik bij de lessen de realiteit van het spelen op podium te benaderen. Daarbij gaat het ook om de ontwikkeling van je sound als gitarist en je timing. Geregeld maak ik gebruik van de opnamestudio tijdens de lessen. Het is leerzaam om jezelf terug te horen en analyseren wat goed gaat, en waar je nog kan verbeteren.

Zelf heb ik jarenlang muziekles gehad. Al jong ben ik begonnen met klassiek piano, en vanaf mijn 11e had ik eerst klassiek gitaarles. Daarna ging ik in bands spelen en verlegde ik mijn focus naar electrische gitaar, voornamelijk pop en blues/rock. Op het conservatorium heb ik kennis gemaakt met veel meer stijlen, en was er een sterke focus op jazz. Dat was heel leerzaam omdat de stukken vaak harmonisch en melodisch complexer zijn. Door dat te leren beheersen, krijg je ook veel meer mogelijkheden in andere muziekstijlen.

Een eerste proefles en kennismaking is gratis. Je kan vervolgens lessen boeken in blokken van minimaal 4 lessen. Neem voor meer informatie en prijzen graag contact met me op.

2014 JamSession © All rights reserved.